Ливанските власти наложиха запор на сирийски кораб по подозрения, че превозва откраднато украинско зърно

  • 30 юли 2022 21:34

  • 1713
  • 2
Ливанските власти наложиха запор на сирийски кораб по подозрения, че превозва откраднато украинско зърно
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Генералният прокурор на Ливан Гасан Уейдат разпореди днес налагане на запор на сирийския кораб "Лаодикия", който акостирал в пристанище Триполи с товар от брашно и ечемик, които според украинското посолство в Бейрут са украински и са били "откраднати" от Русия, съобщи БТА.

Украинските власти редовно обвиняват Русия, че краде зърно от окупираните украински територии за вътрешна консумация или за продажба в чужбина.

Генералният прокурор на Ливан разпореди на полицията да разследва случая с кораба "Лаодикия", уточни пред АФП представител на съдебните власти.

Киев помоли Ливан да провери дали не е получил откраднат украински ечемик

Украинският посланик в Бейрут, Игор Осташ, обяви в четвъртък, че се е срещнал с ливанския президент Мишел Аун, когото е уведомил за "незаконното влизане на превозващия ечемик сирийски кораб в окупирани украински територии".

Изпълняващият длъжността министър на външните работи и миграцията на Ливан Абдала Бу Хабиб  съобщи вчера в Туитър, че е получил "редица предупреждения от страна на европейски посолства по повод произхода на товара на сирийския кораб". По думите му, западните дипломати твърдят, че "брашното и ечемикът са незаконно изнесени от територията на Украйна". Бу Хабиб  подчерта, че "ливанските власти ще извършат проверка и след завършването ѝ ще бъде взето съответното решение".

Мая Йорданова
1713 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2022.07.31 | 00:22

1
Съвсем нормално е тъпите сирийци да помагат на варварите при кражбите им.
Анонимен

2022.08.01 | 06:51

2
Ти пък си много убав и затова си и анонимен

Добави коментар

Водещи новини