Джо Байдън пристигна на първата си визита в Израел

  • 13 юли 2022 15:47

  • 508
  • 1
Джо Байдън пристигна на първата си визита в Израел
© Getty images (архив)

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в пристигна днес на първата си визита в Израел, написа вестник "Джерусалем пост".

Самолетът на държавния глава "Еър форс 1" кацна днес към 15 часа българско време на летище "Бен Гурион" (между Ерусалим и Тел Авив).

Байдън бе посрещнат от премиера на еврейската държава Яир Лапид, председателя на парламента (Кнесета) Мики Леви, президента на страната – домакин  Ицхак Херцог.

В началото на церемонията вонен оркестър изсвири националните химни на двете страни. Гостът и неговите домакини бяха посрещнати от почетен военен караул.

В Израел подготвят неприятна изненада за Джо Байдън

В началото на церемонията вонен оркестър изсвири националните химни на двете страни. Гостът и неговите домакини бяха посрещнати от почетен военен караул.

"Господин президент, добре дошли в нашата страна. Израелците се радват да Ви посрещнат в Светата земя. Вие сте истински приятел на Държавата Израел. В рамките на Вашето посещение ние ще обсъдим въпросите на сигурността, и най-вече, заплахата идваща от Иран", заяви Херцог.  Държавният глава на близкоизточната страна определи визитата на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в като мисия на мира.

Лапид определи посещението на Байдън като историческо. "Вашата визита потвърждава нашите общи цели и стремежи", каза министър-председателят и допълни: Господин Байдън, ние сме дълбоко благодарни за позитивно отношение към еврейската държава.

Байдън, от своя страна, благодари на домакините за топлия прием. "Отношенията между САЩ и Израел се намират на най-високото си ниво. Аз с нетърпение да си поговорим за важните проблеми, решението на които ще помогне на САЩ и Израел да продължат да процъфтяват в името на благото на света", каза той.

"Стопанинът на Белия дом обаче не спомена Иран", допълни вестникът.

 

 

Валери Зайцев
508 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
а в рашистан

2022.07.13 | 16:14

1
Путин се напикава здраво в леглото всяка вечер, а понеделник, сряда и петък и се насира обилно!

Добави коментар

Водещи новини