Саудитски опозиционер бе убит в Ливан

  • 11 юли 2022 15:12

  • 336
  • 1
Саудитски опозиционер бе убит в Ливан
© Getty (архив)

"Саудитски опозиционер бе открит мъртъв в Ливан, предаде нюзру.

"Тялото на 42-годишния Манаа ал Ями бе намерено вчера в Бейрут. Той е загинал вследствие на кръвозагуба, причинена от множество удари с хладно оръжие", допълни цитираната медия.

"Полицията в ливанската столица съобщи, че по случая са задържани двама братя на покойния. От силите на реда в Бейрут допълниха, че ал Ями е бил убит от роднините по време на семеен скандал", посочи още нюзру.

"От партията "Национална асамблея" определиха смъртта на своя член като съмнителна. Оттам поискаха обективно и задълбочено разследване на убийството на ал Ями", добави базираната в Израел медия.

"Опозицията срещу властите в консервативната монархия е малобройна. Повечето опоненти живеят извън границите на родината си. Най-известният от тях бе журналистът Джамал Хашоги. Той бе убит в консулството на Рияд в Истанбул през 2018 г.", припомни нюзру.

Защо Турция се отказа да съди заподозрените за убийството на Джамал Хашоги?

336 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пак ли...??? :)))))

2022.07.11 | 15:40

1
Еми... (като името на платения трол Атила...) Те са си приятелченца с 4-тия Райх (САЩ...) и могат да си безчинстват - както и където си поискат... :)))) Все пак... Малко перифразиране - Всички са убийци, но някои (разбирай - тия, които не са част от 4-тия Райх...) са повече убийци от другите... :))))))))

Добави коментар

Водещи новини