Сирия открива посолства в контролирани от проруски отцепници украински области?

  • 05 юли 2022 09:20

  • 441
  • 2
Сирия открива посолства в контролирани от проруски отцепници украински области?
© Getty images (архив)

След като призна самопровъзгласилите се Донецка народна република (ДНР) и Луганска народна република (ЛНР), Сирия обмисля въпроса за откриването на свои посолства в тях, заяви в интервю за ТАСС сирийският посланик в Москва Рияд Хадад.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13116

Дипломатът отбеляза, че Дамаск е готов да работи за изграждане и укрепване на отношенията с ДНР и ЛНР на основата на взаимното уважение и общите интереси.

„Проучва се въпросът за предприемането на конкретни стъпки за откриване на посолства и за обмен на дипломатически представители“, каза той.

Посланикът напомни, че президентът на Сирия Башар Асад изрази готовност да признае ДНР още в края на миналата година, когато в Дамаск пристигна руска парламентарна делегация, включваща и представител на ДНР.

"Решението да се изградят отношения с ДНР беше взето с оглед на това, че украинската криза представлява проблем, създаден от западните страни, начело със САЩ, които искат да разделят народите и да подкопаят националната сигурност на Русия. Противопоставянето на политиката на Запада е от общ интерес за всички народи, които се изправят срещу хегемонията и се борят с нея с всички възможни средства“, отбеляза Хаддад.

Сирия призна, създадени на украинска територия ДНР и ЛНР през 2014 г., на 29 юни.

Сирия призна независимостта на ЛНР и ДНР

Последвайте канала на

Валери Зайцев
441 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.05 | 09:47

2
СМЪРТ ЗА КРАВАРСКИТЕ КУУУУУРВИИИИИ

2022.07.05 | 09:37

1
А ние кога?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини