Израел: Свалихме дронове на Хизбула, летящи към наше газово находище

  • 02 юли 2022 21:44

  • 1424
  • 1
Израел: Свалихме дронове на Хизбула, летящи към наше газово находище
©
Слушай новината Слушай новината

Израел каза, че е свалил три дрона, които летели от Ливан към едно от неговите газови находища, и каза, че са били пуснати от подкрепяната от Иран групировка Хизбула, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Засега няма реакция от Ливан на израелските твърдения, отправени в момент на засилено напрежение между двете страни заради местоположението на газовата платформа Кариш и отдавнашните, но засега неуспешни опити, предприети с посредничеството на САЩ, за определяне на морската граница между Израел и Ливан. Еврейската държава смята находището Кариш за част от изключителната си икономическа зона, но Бейрут твърди, че то попада в спорни води.

Източник от израелските служби за сигурност каза, че дроновете не са били въоръжени, но няма незабавно потвърждение на това от страна на военните. Те посочиха, че дроновете са били прехванати "над израелската морска икономическа зона".

Министърът на отбраната Бени Ганц обвини Хизбула, че стои над изпращането на дроновете и каза, че това пречи на ливанската държава да постигне споразумение за морската граница, което е "критично важно за икономиката и благоденствието на ливанската нация".

Двама ранени при израелски въздушен удар в Сирия

Константин Тодоров
1424 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.03 | 05:21

1
журнашлюхите, нали знаете, че това на снимката не е палестински дрон, внос от Китай?

Добави коментар

Водещи новини