Чистка сред високопоставени военни в Иран?

  • 27 юни 2022 17:09

  • 1016
  • 2
Чистка сред високопоставени военни в Иран?
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Командването на Корпуса на стражите на Ислямската революция (КСИР) съобщи за освобождаването от длъжност на ръководителя на охраната на върховния лидер на Иран - Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19 (на снимката) Ибрахим Джабари", предаде нюзру.

"Отстраненият от поста си високопоставен военен заемаше тази позиция от 2011 г. Той беше сменен от Хасан Машруейфар", допълни израелската медия.

"Причините за рокадата не се съобщават", посочи още изданието. "В същото време се създава впечатлението, че в ръководството на КСИР се провежда чистка", написа нюзру.

Медията от еврейската държава припомни как наскоро бе уволнен началникът на разузнавателна служба на елитното военно подразделение Хосейн Тайеб. Според информацията на нюзру той е бил отговорен за планирането и извършването на атентати срещу израелски граждани.

"Уволнението му може да се предикативно с провала на подготвяни атентати срещу граждани на еврейската държава. Техеран се закани с удари Израел и негови обекти след като няколко специалисти, работещи във военната и ядрената сфери, загинаха при неизяснени обстоятелства", добави медията.

Техеран заподозря Израел за смъртта на ирански експерти

Валери Зайцев
1016 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.06.28 | 09:27

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУРВИИИИИ
РАДО ШИШАРКАТА

2022.06.27 | 23:23

1
БЕЛА ПТИЦА, АМА С ЧЕРНА ДУЩИЦА :)

Добави коментар

Водещи новини