Броят на загиналите при земетресението в Афганистан достигна 1150

  • 24 юни 2022 14:30

  • 1358
  • 0
Броят на загиналите при земетресението в Афганистан достигна 1150
© Getty Images (архив)

Броят на загиналите при разрушителното земетресение в Афганистан в сряда продължава да се увеличава. По последни данни при труса в източната част на страната са загинали 1150 и са били ранени най-малко 1600 човека, предаде Асошиейтед прес, като се позова на генералния директор на афганистанската държавна информационна агенция "Бахтар" Абдул Уахид Раян.

Предишните данни бяха за около 1000 жертви.

Земетресението удари Афганистан в момент, когато страната с население от 38 милиона души е в разгара на спираловидна икономическа криза, която потопи милиони хора в бедност и над един милион деца са заплашени от тежко недохранване, отбелязва БТА.

Талибаните в Афганистан поискаха международна помощ след силния трус

Трусът с магнитуд 6, който разтърси Афганистан през нощта на сряда срещу четвъртък, остави хиляди хора без подслон  и извади на показ редица проблеми пред страната.

Афганистан остава изключен от международната разплащателна система и хуманитарни организации се оплакват, че им се налага да дават заплатите на местните си служители под формата на торби с пари, доставяни на ръка, тъй като останалите държави отказват да си сътрудничат пряко с талибаните, които взеха властта в Кабул през август миналата година.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини