Русия е натиснала Турция да промени плановете си за Сирия?

  • 08 юни 2022 11:10

  • 2914
  • 2
Русия е натиснала Турция да промени плановете си за Сирия?
© Getty images (архив)

"Русия е оказала силен натиск над Турция за планираната военна операция на Анкара в Северна Сирия", предаде нюзру.

"Според източници от Москва и Анкара турското военно министерство е пренарчертало първоначалния си план. Въоръжените сили под командването на Реджеп Ердоган са се отказали от воденето на бойни действия в района Айн Иса", посочи още базираната в Израел медия.

"Оттук минава стратегическата пътна артерия "М4". Автомобилната магистрала свързва североизточния град Алепо с населени пунктове по границите с Турция и Ирак. Чрез съседната арабска страна Сирия получава оръжие, боеприпаси и друга помощ от Иран", припомни нюзру.

Според изданието от еврейската държава Москва е оказала и дипломатически, и военен натиск на Анкара. "Русия е изпратила около сто войници и офицери в Айн Иса", добави медията.

Руските военни засилват присъствието си в Сирия?

Както вече писахме, Ердоган обяви, че планира военна операция срещу кюрдски милиции в Северна Сирия, които Турция смята за подразделения на обявената за терористична организация Кюрдска работническа партия (ПКК).

"Днес от Анкара заявиха, че ще пристъпят към активни военни действия в рамките на седмица", това съобщи в сряда РИА Новости.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2914 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.06.09 | 09:26

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИ

2022.06.08 | 12:21

1
Просия натиска с голо дупе по мъдете

Добави коментар

Водещи новини