Рухналата сграда в Иран запали сблъсъци между протестиращи и полицията заради

  • 30 май 2022 12:23

  • 302
  • 0
Рухналата сграда в Иран запали сблъсъци между протестиращи и полицията заради
© Getty images (архив)

Гневни протестиращи влязоха в сблъсъци със сили за борба с безредиците на полицията в град Абадан, където 31 души загинаха в развалините на срутила се сграда, предаде Асошиейтед прес, цитирайки местни медии, съобщи БТА.

Официалната иранска агенция ИРНА съобщи, че изпод развалините на строящата се сграда на мола "Метропол", която рухна преди седмица, са били извадени още две тела. Така загиналите станаха 31.

Спасителни екипи продължават да разчистват отломките, издирвайки други жертви. Двама от 37-те пострадали остават в болница. Според агенция "Тасним" под развалините има още тела.

30 станаха жертвите на рухналата сграда на новостроящ се мол в Иран

Срутването предизвика дискусия за безопасността на други подобни сгради в цялата страна и открои кризата в иранското строителство. Освен това трагедията напомни на мнозина за пожара и срутването на сградата "Пласко" в Техеран, при което загинаха 26 души.

Гневни протестиращи излязоха на улиците на Абадан през последната седмица, което доведе до размирици и сблъсъци със силите за борба с безредиците.

Агенция "Фарс" съобщи, че край срутилата се сграда са се били събрали опечалени и някои от тях нападнали телевизионен екип, който правел материал за трагедията. Полицията е била принудена да разпръсне събралите се, за да възстанови реда.

Валери Зайцев
302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини