Израелски охранители ще тренират отбрана на посолство в Европа

  • 27 май 2022 10:31

  • 395
  • 0
Израелски охранители ще тренират отбрана на посолство в Европа
© Getty images (архив)

"Охраната на израелско посолство в Европа бе задължена да проведе тренировка по отбрана на сградата на дипломатическата мисия", предаде базираното в еврейската държава издание мигнюз.

"За целта в столица на държава на Стария континент днес ще бъдат изпратени допълнително служители по сигурността. Тренировките ще се проведат в събота и неделя", посочи още медията, която се позова на външното министерство на близкоизточната страна  

От дипломатическата централа не посочиха конкретна държава, където ще се проведат тренировките, и заявиха: Подобни тренировки се извършват периодично във и около нашите мисии в чужбина, независимо дали в работен или почивен  ден. Тези учения са рутинни. Те се извършват от години и не е необходимо да бъдат описвани в медиите.

Междувременно вестник "Таймс оф Израел" написа, че властите в еврейската държава не изключват вероятността израелски граждани и представителства да станат обект на терористични атаки, организирани от Иран. "Като държави с най-голям риск са определени Обединените арабски емирства,  Бахрейн, Азербайджан и Турция", посочи още изданието.


"Поводът за евентуалните нападения е убийство на иранския полковник от елитния ирански Корпус на гвардейците на Ислямската революция Хасан Саяд Ходаяри, застрелян на 22 май. Техеран обвини Израел за смъртта на високопоставения военен", припомни "Таймс оф Израел".

Израел е признал, че стои зад убийството на иранския полковник?

Валери Зайцев
395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини