Властите в Палестина: Журналистка от телевизия "Ал Джазира" бе убита при операция на израелската армия в Западния бряг

  • 11 май 2022 15:25

  • 293
  • 0
Властите в Палестина: Журналистка от телевизия "Ал Джазира" бе убита при операция на израелската армия в Западния бряг
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Журналистка от телевизия "Ал Джазира" бе простреляна при операция на израелската армия в град Дженин в Западния бряг и впоследствие почина, предаде АП, като се позова на палестинското здравно министерство, съобщи БТА.

Министерството заяви, че става дума за Ширин Абу Акле, известна палестинска журналистка, която работи за арабската версия на телевизия "Ал Джазира". При същата операция е бил ранен палестински журналист, работещ за базирания в Ерусалим вестник "Ал Кудс". Състоянието на ранения е стабилно.

Палестинското здравно министерство заяви, че журналистите са били засегнати от израелски огън.

Израелската армия заяви, че нейните сили са били подложени на сериозна атака с огнестрелни оръжия и експлозиви по време на операцията в Дженин и че са стреляли в отговор.

"Разследваме случилото се и допускаме, че е възможно журналистите да са били поразени от палестински стрелци", се казва в изявление на израелските въоръжени сили.

През последните седмици Израел почти всеки ден провежда операции в Западния бряг след серия от нападения, извършени от палестинци на израелска територия.

Предполага се, че голям брой от палестинските нападатели произхождат от Дженин и околността му. Градът и намиращият се в него бежански лагер са си създали репутацията на екстремистки бастион.

Израелските сили за сигурност арестуваха двама заподозрени палестинци след убийства в религиозен израелски град

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
293 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини