Израелци организираха свой "конвой на свободата" срещу COVID ограниченията

  • 14 февруари 2022 19:53

  • 823
  • 2
Израелци организираха свой "конвой на свободата" срещу COVID ограниченията
© gettyimages

Израелски протестен конвой, вдъхновен от протестите срещу ковид ограниченията в Канада, днес премина по основната магистрала, свързваща Тел Авив с Ерусалим, предаде БТА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1113

При навлизането в Ерусалим десетки превозни средства се придвижиха към сградата на парламента. Други протестиращи се разположиха на надлези и кръстовища по магистралата, докато така нареченият "конвой на свободата" преминаваше с развети израелски и канадски знамена.

В Брюксел пристигна конвой с протестиращи срещу ковид мерките

Пред парламента протестиращите свиреха с клаксони, биеха барабани и призоваха да бъдат отменени ковид ограниченията.

"Събрали сме се тук за свобода. Защото в продължение на вече две години този свят полудява заради всички мерки и всички неща, които не ни позволяват да живеем свободни, както сме се родили", заяви един от протестиращите.

През последните седмици Израел премахна изискването за представяне на доказателство за ваксинация в ресторантите, кината, фитнесите и хотелите, след като броят на дневните случаи на инфектирани със силно заразния вариант Омикрон на COVID-19 намаля. Но носенето на маски все още е задължително в закритите обществени места, включително в училищата, магазините и здравните заведения.

Мая Йорданова
823 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.02.15 | 00:31

1
99% от хората по света са против ковид фашизма, но нито едно правителство няма страх от народа

2022.02.15 | 08:31

2
От как народа спря да беси управляващи по площадите и управляващите подивяха,вече нямат страх от нищо,всичко което може да им се случи е да ги свалят от власт.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини