Взрив избухна в Абу Даби

  • 17 януари 2022 12:21

  • 1567
  • 0
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Трима души загинаха, а шестима бяха ранени при взрива на камиони цистерни в Абу Даби и последвалия го пожар, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Жертвите са двама индийци и един пакистанец. Не се знае националността на ранените. В ход е разследване на случилото се.

Йеменските бунтовници хуси поеха отговорност за атаката и казаха, че тя е била насочена срещу Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Водената от Саудитска Арабия коалиция унищожи пет дрона на хусите

Полицията на Абу Даби съобщи, че предварителните изводи от разследването показват, че на мястото на взривовете са намерени малки предмети, вероятно части от дронове, които може да са предизвикали експлозиите и последвалия пожар.


Трите цистерни, превозващи гориво, се взривиха близо до резервоари за гориво на петролната компания на Абу Даби АДНОК (ADNOC). Пожарът, последвал експлозиите, пък се е разразил в новата зона на международното летище на Абу Даби, която се намира наблизо и в която все още се извършват строителни дейности.

Според телевизия "Ал Маядин", която се позовава на собствени източници, от Йемен днес са били изстреляни 20 дрона и 10 балистични ракети по посока на ОАЕ. Дроновете и ракетите са поразили важни обекти, но повече подробности не се съобщават.

ОАЕ е част от оглавяваната от Саудитска Арабия многонационална коалиция, която се сражава срещу хусите в Йемен, на страната на йеменските власти.

 

Валери Зайцев
1567 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини