Армения: Очакваме установяване на дипломатически отношения и отваряне на границата с Турция

  • 13 януари 2022 16:39

  • 694
  • 0
Армения: Очакваме установяване на дипломатически отношения и отваряне на границата с Турция
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Армения очаква установяване на дипломатически отношения и отваряне на границата с Турция в резултат на диалога с участието на специалните представители на двете страни, обяви днес говорителят на арменското министерство на външните работи Ваан Унанян, цитиран от Арменпрес, предаде БТА.

Очакванията на Армения от този диалог всъщност са същите като от началото на 90-те години. Очакваме в резултат на процеса да бъдат установени дипломатически отношения между Армения и Турция и да бъде отворена границата между двете страни, която бе затворена от Турция в началото на 90-те години, посочи Унанян, цитиран от световните агенции.

На 15 декември Турция назначи Сердар Кълъч, бивш посланик на страната в САЩ, за специален представител в диалога между Анкара и Ереван. Три дни по-късно и Армения назначи своя специален представител - заместник-председателя на арменския парламент Рубен Рубинян.

Армения вдига ембаргото за турски стоки от 1 януари

Миналата седмица турското министерство на външните работи съобщи, че първата среща на специалните представители на Турция и Армения ще се състои на 14 януари в Москва.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини