Израелският премиер е критикуван заради семейна ваканция в чужбина

  • 02 декември 2021 19:15

  • 697
  • 0
Израелският премиер е критикуван заради семейна ваканция в чужбина
© Getty (архив)

Премиерът на Израел Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ бе подложен на много критики заради това че семейството му замина на ваканция в чужбина, предаде ДПА.

Още в петък Бенет препоръча на хората да не пътуват заради варианта на коронавируса Омикрон.

Съпругата и децата на Бенет обаче отпътуваха за почивка зад граница вчера, но детайли за дестинацията им не бяха съобщени.

От началото на седмицата израелските граници бяха затворени за туристи, заради новия вариант Омикрон. Дори и ваксинирани граждани на Израел трябва да се карантинират за поне три дни, след като се върнат от чужбина.

Всички африкански държави, с изключение на Северна Африка, се считат за "червени страни". Пътуването дотам е изцяло забранено.

Относно отправените му критики Бенет заяви: "Разбирам критиките, но от петък насам научихме повече за варианта и за това в кои страни се е разпространил, а щабът, отговарящ за борбата срещу коронавируса, е решил в кои страни може да отидете и при какви условия". Неговото семейство веднага е отменило първоначално планираната ваканция за празника Ханука, след като дестинацията е била обозначена като "червена страна", съобщи още 49-годишният премиер.

Премиерът на Израел: Ще направим всичко възможно, за да избегнем нов локдаун

Впоследствие те са направили резервация за почивка в страна, до която могат да пътуват при новите регулации. Семейството разбира се ще бъде карантинирано след завръщането си.

Много роднини на израелци, които се намират в чужбина и не могат да влязат в Израел заради новите ограничения, също отправиха критики в социалните медии.

Валери Зайцев
697 0

Свързани новини

Водещи новини