Премиерът на Израел: Ще направим всичко възможно, за да избегнем нов локдаун

  • 29 ноември 2021 15:45

  • 738
  • 0
Премиерът на Израел: Ще направим всичко възможно, за да избегнем нов локдаун
© Getty (архив)

"Ние ще направим всичко възможно за да избегнем нов локдаун", това каза израелският премиер Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ, предаде нюзру.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

На пресконференция министър-председателят на еврейската държава заяви, че затягането на мерките по отношение на връщащите се в тяхната родина израелски туристи и затварянето на близкоизточната страна за чужденци са необходими мерки. "По този начин ние искаме да предотвратим пълното затваряне на страната ни и да спасим  икономиката", добави той.

"Всеки един от трите локдауна ощети държавната хазна с най-малко 20 милиарда евро Ето защо ние ще положим всички усилия да няма още едно затваряне", посочи още Бенет.

Премиерът на Израел също защити решение на правителството контраразузнавателната служба ШАБАК да следи носителите на щама "Омикрон". "По този начин ние ще можем да прекъснем предаването на заразата от човек на човек и след това необходимостта от тази мярка ще отпадне автоматично", допълни той.

По думите на Бенет най-тежкият проблем, свързан с COVID-19 в страната му, е ниският процент на ваксинирани деца между 5 и 11 години.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
738 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини