Башар Асад повиши заплатите на военните и държавните чиновници

  • 11 юли 2021 16:43

  • 553
  • 0
Башар Асад повиши заплатите на военните и държавните чиновници
© Getty images (архив)

Сирийският президент Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и издаде днес указ, с който се вдигат заплатите на военните и на държавните служители, прадеде АП.

"Лидерът на близкоизточната страна взе решението си  да увеличи трудовите възнаграждения с 50 на сто на фона на тежката икономическа и финансова криза, предизвикала покачването на цените на основни стоки. Декретът е подписан ден след като Асад с друг документ, с който той увеличи двойно цената на хляба и на дизеловото гориво със 180 на сто", посочи още световната информационна агенция.

"С декрета от неделя президентът на Сирия постанови минималната заплата в родината му да бъде приравнена на 22 долара. Пак със същия документ Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и постанови пенсиите на бившите военните и държавните служители да бъдат повишени с 40%", добави цитираната медия .

"Сирийските икономика и финансовата система са преживяват тежки времена. Основната причина за кризата е над десетгодишната гражданска война", припомни АП.

Башар Асад пуска терористи и наркотрафиканти

Валери Зайцев
553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини