Президентът на Сирия Башар Асад беше преизбран за четвърти мандат

  • 28 май 2021 07:10

  • 757
  • 1
Президентът на Сирия Башар Асад беше преизбран за четвърти мандат
© Getty images

Президентът на Сирия Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и беше преизбран за четвърти мандат, съобщи Франс прес.

Той е получил 95 процента от гласовете на изборите в страната, за които западните държави твърдят, че не са били „нито свободни, нито честни“. 

Президентските избори в Сирия се очаква да донесат четвърти мандат на Башар Асад

Посланието на 55-годишния Асад по време на предизборната му кампания беше „Надежда чрез работа“, като по този начин държавният глава представи себе си като архитект на възстановяване в раздираната от война арабска държава.

Междуособиците в страната започнаха през 2011 г., когато под влияние на Арабската пролет в Дамаск се проведоха демонстрации с искане за промяна, припомня Франс прес. Асад нареди брутално смазване на протестите, които преминаха в гражданска война. 

Досега военните действия за отнели живота на 388 хиляди души, а половината население беше изселено от домовете си, предаде БНР.

Novini.bg
757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.05.28 | 08:44

1
В Сирия изборите не били свободни и честни , а пък в САЩ където гласуваха по пощата цели гробища и стотици хиляди умрели и имаше тотални фалшификации са свободни и честни ?! ХАХАХА !

Добави коментар

Водещи новини