Ракета, изстреляна от Газа, уби двама души в Израел, зраелски въздушен удар разруши шестетажна сграда в Газа

  • 18 май 2021 21:30

  • 1621
  • 5
Ракета, изстреляна от Газа, уби двама души в Израел, зраелски въздушен удар разруши шестетажна сграда в Газа
© Getty Images/Guliver

Ракета, изстреляна от ивицата Газа, уби днес двама тайландски работници в Южен Израел, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес. Това се случи часове след като израелски въздушни удари разрушиха шестетажна сграда в палестинския анклав, в която се помещавали книжарници и учебни центрове, отбелязва агенцията. На фона на незатихващия конфликт палестинците в региона започнаха обща стачка в израз на рядко срещан колективен отпор срещу политиката на Израел.

Изблици на насилие имаше по време на протести в окупирания Западен бряг, включително в град Рамала, административната столица на Палестинската автономна власт. Стотици палестинци гориха автомобилни гуми и замеряха с камъни пропускателен пункт на израелската армия. Израелските войници отвърнаха с изстрелване на гранати със сълзотворен газ срещу тълпата, а протестиращи събираха някои от тях и ги хвърляха обратно срещу израелските военнослужещи.

Един протестиращ бе убит, а повече от 70 бяха ранени, включително 16 с бойни патрони, при сблъсъци с израелски войници в Рамала, Витлеем, Хеброн и други градове, съобщи палестинското здравно министерство. Израелската армия съобщи, че двама израелски войници са били ранени в краката с огнестрелно оръжие.

Израел реши да затвори граничен пункт с ивицата Газа след обстрел

Общата стачка е необичаен израз на единство от страна на палестинските граждани на Израел, които съставляват близо 20 процента от населението на страната, както и на онези, живеещи на териториите завладени от Израел през 1967 г., които палестинците искат да станат част от бъдещата им държава. Стачката заплашва още повече да задълбочи конфликта след изблика на междуобщностно насилие в Израел и протестите на Западния бряг миналата седмица, отбелязва БТА.

Novini.bg
1621 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Jennydytpa

2021.05.19 | 13:04

5
М­л­­а­­д­­­а­­­ ­­­м­­­о­к­­­р­­­а­­­ ­у­­­ч­­е­­н­­и­­ч­­к­а­ ­ч­­у­­к­­­а­­ ­ ­­­W­ ­­­W­­­ ­­W­ ­.­­­ ­­B­­ ­­G­­ ­­1­­ ­7­­­ ­.­ ­C­­ ­­L­ ­­U­ ­­B

2021.05.19 | 06:29

4
Палестинците са били там хилядолетия преди да дойдат евреите в тези земи, дори това го пише в еврейската религия" уж тогава Господ ги насочва към тези земи за да ги отърве от Фараона. Йерусалимм е винаги е била столица на Палестина, но окупирана от евреите. Израел е създадена държава на палестинска земя през 1948 и 1/4 от палестинския народ бяха избити от евреите, 2/4 изгонени по света и 1/4 останаха в отделни окупирани автономи!!
Васко Р. Младич

2021.05.18 | 23:10

3
Чифутска измет
Советский Гражданин

2021.05.18 | 21:52

2
Болхары, присоединяйтесь к Евразийскому Союзу !
Советский Гражданин

2021.05.18 | 21:52

1
Болхары, присоединяйтесь к Евразийскому Союзу !

Добави коментар

Водещи новини