Съветът за сигурност на ООН с открито заседание заради напрежението между Палестина и Израел

13 май 2021 06:10

Съветът за сигурност на ООН с открито заседание заради напрежението между Палестина и Израел
© Getty Images, архив
681 2

Тунис, Норвегия и Китай са внесли искане за свикване в най-скоро време на открито заседание на Съвета за сигурност на ООН за обсъждане на ескалацията на напрежението в зоната на палестинско-израелския конфликт, е съобщил в сряда за ТАСС източник от Съвета за сигурност.

"Китай, Тунис и Норвегия поискаха провеждане в петък на открита среща за ситуацията около Палестина и Израел. Решението ще бъде взето в най-скоро време от председателя на Съвета за сигурност, който през този месец е Китай", е казал източникът на агенцията.

На заседанията си в понеделник и сряда Съветът за сигурност на ООН не успя да съгласува текст за съвместно изявление за изострянето на конфликта между палестинците и Израел.

Контролът върху смартфоните става все по - лесен

Дипломатически източници са казали пред ТАСС, че невъзможността да бъде намерен общ знаменател се дължи на позицията на САЩ.
От понеделник израелската армия и палестинските групировки в ивицата Газа си разменят въздушни удари, след като в началото на май избухнаха безредици край джамията Ал Акса в Източен Ерусалим, при които пострадаха над 700 палестинци.

Novini.bg
681 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
alert(1)

2021.05.13 | 07:55

2
alert(1)
");alert(1)//

2021.05.13 | 07:54

1
");alert(1)//

Добави коментар

Водещи новини