Нетаняху обвини световните медии, че отразяват в изопачен вид събитията в Източен Ерусалим

  • 10 май 2021 16:18

  • 547
  • 3
Нетаняху обвини световните медии, че отразяват в изопачен вид събитията в Източен Ерусалим
© Getty images

Премиерът на Израел Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и обвини днес световните медии, че отразяват в изопачен вид събитията в Източен Ерусалим, където от миналата седмица продължават безредици и сблъсъци между израелски полицаи и палестинци, предаде ТАСС.

"Тези събития (в Ерусалим) се отразяват изопачено и погрешно в световните медии, а това заблуждава", заяви Нетаняху, цитиран от премиерската канцелария. "Сега тече противопоставяне в самото сърце на Ерусалим. Тук няма нищо ново, това е борба между нетолерантността и толерантността, между насилието, което е в разрез със закона, и закона и правния ред", продължи премиерът.

По думите му "през дългата история на Ерусалим само под суверенитета на Израел от 1967 г. може да се говори за продължителен, стабилен и безопасен период", в течение на който израелските власти "работят с цел да се гарантира свобода на вероизповеданието и толерантност за всички". "Тази мисия няма как да се изпълнява, без отвреме навреме да се влиза в конфликт със силите на нетолерантността", добави Нетаняху.

Нови тежки сблъсъци в Йерусалим

По данни на палестински медици най-малко 278 палестинци са пострадали тази сутрин при сблъсъци с израелската полиция в Стария град на Ерусалим. Стотици палестинци са ранени вече при сблъсъците с израелски полицаи в Източен Ерусалим, започнали миналата седмица, съобщи БТА.

Днес Израел чества Деня на Ерусалим, с който се отбелязва годишнина от присъединяването на Източен Ерусалим след Шестдневната война през 1967 г. В града по традиция се организират различни празнични прояви, включително шествие със знамена. 

Novini.bg
547 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бай Ганьо

2021.05.11 | 11:12

3
Все вие сте прави,сега и международните медии са ви виновни, защото казват истината.

2021.05.10 | 17:59

2
Тоя е обикновен корупционер, бивш фатмак от службите, досущ като нашия тиквак.
Емил Стефанов

2021.05.10 | 17:33

1
Още малко и светци ще се изкарат...

Добави коментар

Водещи новини