Бенямин Нетаняху: Да не игнорираме заплахата от война

  • 14 април 2021 14:51

  • 354
  • 0
Бенямин Нетаняху: Да не игнорираме заплахата от война
© Getty (архив)

"Ние не трябва да игнорираме заплаха от нова война, това каза израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и", цитиран от местния в. Аарец.


Днес министър-председателят на еврейската държава взе участие в церемония в памет на загинатите войници и офицери на планината Херцел край Ерусалим.

"Ние трябва да бъдем нащрек и не трябва да се затваряме очите пред факта, че в света има сили, които искат да ни унищожат. Заплахата от война срещу Държавата Израел е реална и ние не трябва да я игнорираме", заяви той.

"Ако по време на войната Йом Кипур (между Израел, от една страна, и коалиция на няколко арабски държави, предвождана от Египет и Сирия - от друга), ние бяхме забелязали навреме тази опасност по-рано, ние можехме да избегнем даването на огромния брой жертви", посочи още политикът.

Израел по време на въоръжения конфликт от 6 до 24 октомври 1973 г. е дал между 2500 и 3000 жертви, а неговите противници – между  8000 и 18 000.

Бенямин Нетаняху посрещна лично ексагент на МОСАД

"Благодарение на подвига на нашите войници и офицери и тяхната саможертва ние ще можем (на 14 май) да отбележим 73 години от възстановяването на еврейската държава и да продължим да вървим напред", посочи още той.

Междувременно в град Петах Тиква (в централната част на Израел) десетки ветерани от въоръжените сили излязоха на протест. Според демонстрантите държавата не полага достатъчно усилия в оказването на помощ на пострадалите по време на бойни действия.

 

Последвайте канала на

354 0

Свързани новини

Водещи новини