В Катар от утре влиза в сила нова строга карантина заради коронавируса

08 април 2021 06:27

В Катар от утре влиза в сила нова строга карантина заради коронавируса
© Getty Images/Guliver
459 1

Нова строга карантина заради коронавирус влиза сила от утре в Катар, предаде Франс прес.

Новите мерки включват забрана на всички дейности на открито. Жителите на Катар ще могат да излизат навън само по уважителни причини, като например да отидат на работа. Целта на новата карантина е да попречи на по-нататъшното увеличение на броя на случаите на заразяване с коронавирус и на смъртните случаи, свързани с коронавируса.

"Все още се борим с втората вълна на пандемията от КОВИД-19 и все още не сме достигнали пика на случаите на заразяване", заяви по държавната телевизия Абедллатиф ал Хал, председател на катарския оперативен щаб за борба с коронавируса.

Властите не уточниха срока на действие на новата карантина, отбелязва Франс прес.

От утре в Катар ще затворят ресторантите, кафенетата, фризьорските салони, салоните за красота, музеите, библиотеките и киносалоните. Ресторантите ще могат да правят доставки по домовете.

Катар и Дубай започнаха кампанията по ваксиниране срещу COVID-19

Джамиите ще останат отворени за петте задължителни всекидневни молитви, но властите наредиха вярващите да отслужват у дома допълнителните молитви през свещения за мюсюлманите месец рамазан, който започва следващата седмица.

Катар регистрира общо 186 201 случаи на заразяване с коронавирус и 320 смъртни случая, свързани с вируса, допълва БТА.

Novini.bg
459 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Anitaa20

2021.04.10 | 03:52

86599
­В­­и­­­ж­­­т­­е­­ ­­м­­­о­я­­т­а­­ ­­т­­­и­­­й­­н­­ ­п­­­у­­т­­к­­­а­ ­­-­­ ­W­­­W­W­.­­­B­­G­1­­­7­­.­­­C­­L­­­U­­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини