Иран започва изпитвания на ваксина собствено производство срещу COVID-19

  • 16 март 2021 21:15

  • 703
  • 3
Иран започва изпитвания на ваксина собствено производство срещу COVID-19
© gettyimages

Иран днес започна изпитвания върху хора на трета ваксина срещу COVID-19 собствено производство, а междувременно властите забраниха пътуванията до и от 40 града по време на Персийската Нова година, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Ислямската република, която е най-силно засегнатата от коронавируса страна в Близкия изток, разработва няколко ваксини, включително една в сътрудничество с Куба, които да помогнат да се пребори епидемията, въпреки американските санкции, отразяващи се на възможностите за внос на ваксини.

Починалите от новия коронавирус в Иран станаха над 60 000

Новата ваксина е наречена "Фахра" в чест на убития миналата година ядрен учен Мохсен Фахризаде, който оглавяваше изследователско звено в министерството на отбраната, помогнало за разработване на препарата.

Синът на Фахризаде получи първата доза от ваксината "Фахра" на церемония днес, която бе предавана на живо по иранската държавна телевизия. Властите забраниха пътуванията до и от девет "червени" ( с висок риск) града в югозападната част на страната и 31 "оранжеви" (със среден риск) града в цялата страна по време на започващия в петък двуседмичен празничен период по случай Персийската Нова година. За да се попречи на събиранията, забраната за шофиране през нощта ще остане в сила в повечето градове в Иран.

Страната с население от 83 милиона души е регистрирала близо 1,8 милиона заразени с коронавируса и повече от 61 400 починали от причиняваното от него заболяване COVID-19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
703 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Nikkia16

2021.04.10 | 03:55

3
­В­­и­ж­т­­е­ ­­­м­­­о­­­я­т­­а­ ­т­­­и­й­­н­­­ ­­п­­у­­­т­к­­­а­­ ­­­-­ ­W­W­W­­.­­B­G­­1­­­7­­.­C­­L­U­­B­
....

2021.03.17 | 01:31

2
Иранската ще е най-добрата ваксина на света. Няма как и да е иначе. Страната е световен лидер в наука ,медицина и въобще всичко.
ДА СПРЕМ ЛЪЖИТЕ И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ

2021.03.16 | 22:00

1
АКО ИСКАТЕ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА ВЪВ ЕВРОПА КАКВАТО Е НАПРАВИХА ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ГЕРБ И СДС И ДПС И БСП ГЛАСУВАТЕ СЪС № 17 НА ТЕЗИ ИЗБОРИ НЕКА ЧЛЕНЪТ НА БКП Б.БОРИСОВ ДА ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ БЪДЕТЕ СМЕЛИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини