Обилен снеговалеж затрупа части от Сирия, Ливан и Израел

17 февруари 2021 16:17

Обилен снеговалеж затрупа части от Сирия, Ливан и Израел
© Pixabay
75 2

Обилен снеговалеж затрупа днес части от Сирия, Ливан и Израел, като блокира пътища, обърка трафика и наложи отменяне на университетски изпити, предаде Асошиейтед прес.

Снежната покривка достигна 15 сантиметра в планинската сирийска провинция Суейда. Големи части от страната, включително столицата Дамаск, са покрити със сняг. На места пътищата са непроходими.

В централната провинция Хама булдозери ринат снега по шосетата, а автомобили се плъзгат по леда и са се образували големи задръствания. Ръководството на Дамаския университет отмени изпитите днес и утре заради лошото време, съобщи БТА.

Снегът предизвика хаос в Гърция и Турция

В съседен Ливан бурята Джойс вилня снощи с ветрове със скорост между 85 и 100 км/ч, като според метеоролозите утре ще стане още по-мощна. Бурята, която прекъсна период на затопляне, свали рязко температурите и причини най-обилния снеговалеж в Ливан тази година. На местата над 400 м надморска височина ще се образува снежна покривка, прогнозират синоптиците. Десетина шосета в северен и източен Ливан са непроходими заради снега.

В Израел метеоролозите предвещават силни гръмотевични бури и ниски температури в по-голямата част от страната. По-късно днес по високите места, включително в Ерусалим, ще вали сняг. На Голанските възвишения, окупирана територия по границата със Сирия, вече се е образувала снежна покривка.

Novini.bg
75 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
Rachela21

2021.04.10 | 03:58

93801
­­­В­и­­ж­­т­­­е­ ­­м­­о­­я­­т­а­­­ ­­т­­­и­­й­­­н­­­ ­п­­у­­­т­­к­­а­­­ ­­­-­­ ­­W­­W­­W­.­­­B­­­G­­1­­7­­­.­­­C­­­L­­­U­­B­
ще

2021.02.17 | 16:26

14150
ще има вода значи. че се беше много засушило.

Добави коментар

Водещи новини