Израел удължава за трети път срока на рестрикциите, наложени заради коронавируса

  • 01 февруари 2021 07:25

  • 569
  • 0
Израел удължава за трети път срока на рестрикциите, наложени заради коронавируса
© getty images

Израелското правителство реши снощи да удължи с пет дни срока на мерките за изолация, който трябваше да изтече в полунощ, съобщиха в общо комюнике канцеларията на премиера Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и и здравото министерство, цитирани от Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Тъй като числеността на заразените продължава да расте въпреки интензивната ваксинационна кампания, правителство удължи за трети път въведения на 27 декември миналата година локдаун - третия от началото на пандемията.

След продължително заседание министрите се споразумяха да запазят ограниченията до 7 ч. в петък.

Израел разширява ваксинационната кампания

Правителството ще се събере отново в сряда, за да проучи ситуацията и да обмисли ново удължаване, се казва в комюникето.

Режимът на изолация беше нарушен вчера от хиляди ултраортодоксални евреи, участвали в погребение на равин в Ерусалим.

Погребението на друг равин в същия град снощи доведе до ново нарушаване на локдауна. При положение, че е разрешено само 20 души да следват тленните останки на починалите, на практика участниците в процесията бяха хиляди.

Парламентът подкрепи вчера увеличаване на глобите за нарушителите на здравните ограничения. Депутатите гласуваха на трето четене законопроект, предвиждащ удвояване на глобата за магазини и училища, които нарушават рестрикциите - от 5000 на 10 000 шекела (2500 евро).

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
569 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини