80 дула са изчезнали от ЦАХАЛ

  • 26 януари 2021 13:17

  • 995
  • 1
80 дула са изчезнали от ЦАХАЛ
© Getty (архив)

Около 80 единици огнестрелно оръжие са изчезнали от израелските въоръжени сили (ЦАХАЛ) през 2020 г., написа местният в. Аарец.

Изданието се позова на информация, предоставена от началника на оперативното управление на Генералния щаб на ЦАХАЛ Арон Хабива. "Ние установихме, че през изминалата година е било обявено изчезването на приблизително 80 дула. Петнадесет от тях са изчезнали от домовете на военнослужещите, а останалите - от поделенията на армията, военноморския флот и военновъздушните сили", е казал още той пред комисията по отбрана и международна политика в Кнесета (парламента).

Заседанието на депутатите е било свикано заради кражбата на оръжие от арсенал на ЦАХАЛ в края миналата година.

Нагла кражба в арсенал на ЦАХАЛ

Тогава неизвестни лица, възползвайки се от пясъчна буря, са са изнесли 25 автоматични пушки и пет пистолета от база на въоръжените сили на еврейската държава в пустинята Негев (в южната част на страната).

"Досега разследването не е постигнало какъвто и да е било успех за откриването на извършителите на престъплението и 30-те дула. Някои от депутатите са изразили своите опасения, че оръжието е било продадено на организирани престъпни групировки", посочи още медията.

Последвайте канала на

995 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.26 | 14:28

1
Еврейска му работа, само еврейн може да ти продаде нещо, което не е негово, и само еврейн може да продаде оръжие на този, който стреля срещу него.

Добави коментар

Водещи новини