Осем души бяха ранени по време на протести срещу карантинните мерки в Ливан

  • 26 януари 2021 07:14

  • 277
  • 2
Осем души бяха ранени по време на протести срещу карантинните мерки в Ливан
© Getty Images/Guliver

Петима протестиращи и трима служители на реда бяха ранени по време на масови протести в северния ливански град Триполи, съобщиха ДПА и ТАСС, позовавайки се на китайската агенция Синхуа.

Според агенцията демонстрантите са се събрали около сградата на градския съвет с искане за отмяна на карантинните мерки, въведени заради пандемията от коронавируса, върху който много от протестиращите хвърлят вината за влошаването на благосъстоянието им и на общата икономическа ситуация в страната.

Властите тотално затварят Ливан

Протестиращите започнали да замерят полицаите и правителствената сграда с камъни и да трошат паркирани на главния площад на града автомобили. В отговор служителите на реда използваха сълзотворен газ и палки за разпръсване на тълпата. Десетки демонстранти бяха задържани от полицията. В района на безредиците бяха видени да се разполагат сили на армията, изпратени, за да овладеят ситуацията, посочва ДПА.

Ливан въвежда нова карантина за три седмици заради COVID-19

На 21 януари Висшият съвет за отбрана на Ливан удължи въведеното седмица по-рано извънредно здравно положение в страната до 8 февруари, допълва БТА.

Към днешна дата в Ливан са регистрирани 282 249 заразени с КОВИД-19 и 2374 починали от заразата, отбелязва ТАСС.

Последвайте канала на

Novini.bg
277 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
EM

2021.01.27 | 20:42

2
Не знам какво общо имат евреите с протестите в Ливан. Но изкам да ти напомня, че твоя любим "вожд" е унищожавал не само евреи, но и хомосексуалисти. Така и не разбирам как си оцелял. Но имай предвид - ако пак дойде някой такъв откачалко, този път няма да закача евреите. Те сега си имат държава. При това достатъчно силна, за да ги защити. А нали се сещаш кои са следващите наред. Тъй че желяя ти дълъг живот...
VIRUSSNA IZMAMA

2021.01.26 | 08:20

1
ЕВРЕЙСКИ О.ТПАДЪК 2021.01.25 | 17:05 ТАКА ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ ЕВРОПА?? ПРЕЗ ТУИТЪР И ФЕЙСБУК?? НЕЩАСТНИ ЕВРЕЙСКИ С.ВИНЕ.УТРЕ ЕВРЕИТЕ ОТ ТEЗИ САЙТОВЕ И НА ВАС ЩЕ РЕЗНАТ КРИЛЦАТА И ЩЕ ВИ БЛОКИРАТ,КАК ТОГАВА ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ.И КАКВИ СА ТЕЗИ НОВИ РЕСТРИКЦИИ ??? ПЪЛНО СУСПЕНДИРАНЕ НА ВСИЧКО ГРАДЕНО С ХИЛЯДОЛЕТИЯ ЗА ПО МАЛКО ОТ ГОДИНА.ДА ИДВА НОВ ХИТЛЕР И ДА ВИ Е.Б.Е.М МАЙКАТА М.РЪСНА ЕВРЕЙСКА.РАЗСТРЕЛ ЗА ВАС БАРАБАР С ВЕЩИЦАТА МЕРКЕЛ И ТАЗИ ДЪРТА БАБИЧКА ГНУСНА УРСУЛА К.У.Р.В.А.Т.А. .......

Добави коментар

Водещи новини