Погребаха Шелдън Аделсън в Ерусалим

15 януари 2021 14:41

Погребаха Шелдън Аделсън в Ерусалим
© Getty (архив)
668 0

Американският милиардер Шелдън Аделсън е бил погребан днес в Ерусалим, написа местният в. Аарец.

Един от най-богатите предприемачи в Лас Вегас е починал на 11 януари в САЩ вследствие на онкологично заболяване. Тленните останки на покойния са били транспортирани тази нощ. Самолетът е бил посрещнат лично от премиера на еврейската държава Бенямин Нетаняху, който е бил близък приятел с бизнесмена.

Почина хазартен магнат - поддръжник на Тръмп


Траурната церемония се е състояла днес в района на Елеонския хълм. В нея са взели участие вдовицата на предприемача Мириам Оксхорн и още няколко души. Скромното погребение е било продиктувано от желанието на семейството на бизнесмена и от мерките за ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция.  


Аделсън (роден на 4 август 1933 г. в Бостън, Масачучетс) в семейство на евреин и имигрантка от Англия.

Шелдън Аделсън е започнал кариерата си още на 12 години, като продавач на вестници в Бостън. По-късно той стартирал фирма за автомати за бонбони. Аделсън е натрупал капитал благодарение на фирма за чартърни превози. След това той е създал петдесет компании. Аделсън е влязъл в бизнеса с казината през 1989 г., когато е на 55 години. Тогава заедно с партньори той е купил  компания за казина в Лас Вегаса срещу 128 милиона долара.

Според списание "Форбс" през 2020 г. състоянието на Аделсън е било 35 милиарда долара.

668 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар