Йорданският крал и престолонаследникът се ваксинираха срещу COVID-19

Кралят на Йордания Абдула Втори беше ваксиниран срещу КОВИД-19, съобщи кралският дворец ден след началото на ваксинационната кампания в страната. Днес са били ваксинирани също престолонаследникът принц Хусейн и неговият чичо Хасан бин Талал, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18550

Тази седмица Йордания получи доставки с ваксини както на "Пфайзер"/"Бионтех", така и на китайската компания "Синофарм". За йорданските граждани, за жителите на страната и за регистрираните бежанци ваксината ще е безплатна. Днес властите започнаха имунизирането и на регистрираните от ООН бежанци в кралството. Според агенцията на ООН за бежанците през деня са били ваксинирани 43-ма от сирийците в бежанския лагер Заатари.

Папа Франциск беше ваксиниран срещу новия коронавирус във Ватикана

"За да се намали разпространяването на КОВИД-19, сега е необходимо най-уязвимите хора в обществото ни и по света да имат достъп до ваксини, независимо откъде идват те. Върховният комисариат на ООН за бежанците с гордост съдейства на усилията на йорданското правителство за постигането на тази цел", заяви представителят на агенцията за Йордания Доминик Барч.

Страната с 10 милиона жители е регистрирала досега над 310 000 случая на коронавирус, като 4000 от заразените са починали.

Тази седмица правителството оповести, че ще започне постепенно да разхлабва ограниченията, наложени преди около пет месеца. Предвижда се съкращаване на вечерния час и възобновяване на някои икономически дейности.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18550

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет