Израел затяга въведената заради коронавируса обща карантина

  • 08 януари 2021 12:06

  • 320
  • 0
Израел затяга въведената заради коронавируса обща карантина
©

Израел затегна днес общата карантина в опит да овладее резкия ръст на новите случаи на коронавирус, а премиерът Бенямин Нетаняху обеща, че всички пълнолетни израелски граждани могат да бъдат ваксинирани до края на март, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

С население от 9 милиона души, Израел е на челно място в света по бързина на ваксиниране, но броят на новозаразените нараства с близо 8000 души на ден, което е най-висок показател от месеци.

Израел въведе третата си карантина на 27 декември. Много израелци обаче пренебрегнаха ограниченията за пътуване и социална дистанция, предизвиквайки въвеждане на по-строги мерки, които ще включват повече полицейски пропускателни пунктове и затваряне на повечето училища и търговски обекти.

Израел затяга ограничителните мерки заради коронавируса

Новите разпоредби ще са в сила най-малко две седмици.

В обръщение вчера Нетаняху посочи, че споразумението за доставка на ваксини с компанията "Пфайзер" (Pfizer Inc) означава, че всички израелци на възраст над 16 години ще могат да се ваксинират до края на март или дори по-рано.

"Като част от споразумението договорихме Израел да послужи като държава модел за света по бърза ваксинация на цялата страна", изтъкна Нетаняху в обръщението си, обещавайки ускорени доставки.

Израел получи вчера първата си доставка от около 100 000 дози от ваксината на компанията "Модерна" (Moderna Inc), отбелязва Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини