Израел бързо ваксинира населението, заразените растат въпреки частичната карантина

  • 29 декември 2020 12:40

  • 1473
  • 1
Израел бързо ваксинира населението, заразените растат въпреки частичната карантина
© Pixabay

Два дни след като Израел отново въведе частична карантина, броят на заразените с коронавирус достигна днес най-високото ниво от три месеца с 5449 регистрирани нови случаи, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33001

Най-новите данни на здравното министерство се появиха, след като в неделя следобед Израел влезе в трета частична карантина, която трябва да продължи две седмици, макар че се очаква да бъде удължена с няколко седмици.

В същото време в страната е в ход мащабна кампания по ваксиниране. Според здравното ведомство през последните 10 дни са имунизирани около половин милион израелци. Само вчера ваксинираните са били 115 000, информира БТА. Целта на еврейската държава е да имунизира рисковите групи, колкото се може по-бързо, и след това да отвори отново икономиката. Според сайта на Оксфордския университет "Нашият свят" 9-милионният Израел е световен лидер по брой имунизирани на 100 души население, следван от Бахрейн и Великобритания.

В Израел 75-годишен мъж почина малко след ваксинация

От средата на януари израелците, на които са били инжектирани по две дози от ваксината, ще получават "зелен паспорт", който им предоставя различни свободи - за тях например няма да важи изискването за карантина при връщане от чужбина.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1473 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
щом

2020.12.29 | 13:44

1
щом божиите хора ги ваксинират и аз ще се ваксинирам.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини