На Катар и Оман ще им бъдат доставени ваксини срещу COVID-19 тази седмица

  • 22 декември 2020 07:14

  • 372
  • 0
На Катар и Оман ще им бъдат доставени ваксини срещу COVID-19 тази седмица
© Pixabay

Катарското здравно министерство даде разрешение за употребата на ваксината срещу Ковид-19, разработена от "Пфайзер" и "Бионтех", предаде Ройтерс, като се позова на катарски медии.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Ваксината на "Пфайзер" и "Бионтех" ще бъде доставена в Катар тази седмица. Катарското министерство съобщи, че достъп до нея ще бъде гарантиран на хората на възраст над 16 години. Катар подписа споразумение за доставка на ваксини и с компания "Модерна".

Кралят на Бахрейн се ваксинира срещу коронавируса

Оман ще получи първите си ваксини от "Пфайзер" и "Бионтех" тази сряда, заяви вчера представител на оманското здравно министерство в Туитър, като уточни, че се очаква в рамките на първия етап на ваксиниране да бъдат обхванати 20 процента от оманското население.

Саудитска Арабия стана миналата седмица първата арабска страна, прилагаща ваксината на "Пфайзер" и "Бионтех". Кувейт изрази надеждата си, че ще получи дози от ваксината преди края на тази година.

Обединените арабски емирства и Бахрейн съобщиха по-рано този месец, че ще използват китайска ваксина. Бахрейн одобри също така и ваксината на "Пфайзер", припомня Ройтерс.

Бахрейн стана втората страна в света, одобрила ваксината на Pfizer

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
372 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини