Ливанска кокошка стресна израелски военни

18 декември 2020 10:32

Ливанска кокошка стресна израелски военни
© Getty (архив)
970 1

Израелски военни са открили огън заради избягала ливанска кокошка, предаде базираната в Катар телевизия Ал Джазира.

Деветгодишният жител на село Мис ал Джабал Хюсеин Хартуни (в южната част на арабската страна) на 15 декември е отишъл да нахрани домашните птици. Когато момчето е отворило вратата на курника, една от неговите обитателки е избягала.

Кокошката е извървявала около 70 метра и се е блъснала в оградата по границата на Ливан и Израел. Ударът е активирал сигнализацията и войници от близка застава са се вдигнали на крак. Мислейки, че ставало дума за опит за нелегално преминаване на границата, служителите на ЦАХАЛ (въоръжените сили на еврейската държава) са произвели няколко предупредителни изстрела.

Военните са открили каква е била причината за тревогата и прибрали пернатия нарушител. Те обаче, въпреки молбите на Хюсеин, са отказали да върнат кокошката-беглец.

 

Проучване установи 70% генетично сходство между хората и кокошките

Медията разказа за още един подобен случай. Миналата година маймуна  е избягала от френска католическа мисия в Южен Ливан и е била хваната от израелски военни. Животното е било предадено на миротворци от ООН, които  върнали маймуната на законните ѝ притежатели.

 

Валери Зайцев
970 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.18 | 14:57

1
Епа тия израелски военни се стряскат от всичко. И от маймуни и от кокошки. Кокошката ще бъде разпитана и върната на собственика чрез представители на ООН. Но,ако се установи че има връзки със хизбулах.. става на пилешка супа или пиле на грил.

Добави коментар

Водещи новини