Убитият ирански ядрен физик бе отличен посмъртно с "Победа"

  • 13 декември 2020 16:20

  • 1259
  • 1
 Убитият ирански ядрен физик бе отличен посмъртно с "Победа"
© Getty (архив)

Иранският върховен лидер аятоллах Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19 присъди посмъртно престижно военно отличие на убития ирански ядрен физик Мохсен Фахризаде, предаде АФП.

Специалистът по ядрена физика бе убит в края на ноември близо до Техеран. Той е удостоен посмъртно с медала "Наср" (в превод от персийски "Победа"). Отличието бе връчено от името на Хаменей от ръководителя на генералния щаб на иранските въоръжени сили, дивизионен генерал Мохамад Бакери на вдовицата на специалиста. Медалът е придружаван от сертификат, подписан от аятоллаха.

Фахризаде бе шеф на Организацията за изследвания и иновации в областта на отбраната и заместник-министър на отбраната на Иран. Той е допринесъл за антиядрената защита на страната си.

Иран обвинява Израел, че е поръчал атентата срещу учения, извършен с помощта на огнестрелно оръжие, направлявано чрез сателит. Израел не реагира на тези обвинения.

През 2018 г. израелският премиер Бенямин Нетаняху представи Фахризаде като директор на иранската тайна военна ядрена програма. Иран винаги е отричал да има такава програма.

Създател на иранската ядрена програма е убит

Последвайте канала на

1259 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.13 | 18:58

1
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

Добави коментар

Водещи новини