Русия: Има нарушаване на примирието в Нагорни Карабах

  • 12 декември 2020 20:31

  • 2684
  • 3
 Русия: Има нарушаване на примирието в Нагорни Карабах
© Getty (архив)

Руската армия сигнализира днес за нарушаване на прекратяването на огъня, сложило край на сраженията в Нагорни Карабах, предаде Франс прес.

Нарушението е било вчера в окръг Гадрут, в Нагорни Карабах, посочва руското министерство на отбраната. Русия има мироподдържащи сили в Нагорни Карабах.

Същевременно местни представители казаха, че при очевидна атака на азербайджански сили по военен пост в Нагорни Карабах има няколко убити и най-малко трима ранени, предаде ДПА.

Азербайджански медии пък съобщиха, че е имало провокация вчера от страна на нагорнокарабахски войници малко преди инцидента и че един азербайджански военен е бил ранен тогава. Днес арменското министерство на отбраната каза, че Азербайджан е атакувал отново, близо до две села. Министерството каза, че армията взима подходящите мерки, но не навлезе в подробности.

Министърът на отбраната на Армения Вагаршак Арутюнян днес замина пък на работна визита в Русия, където планира среща с руския си колега Сергей Шойгу, предаде ТАСС.

Министерството на отбраната на Азербайджан каза днес, че режимът на прекратяване на огъня се спазва, предаде ТАСС. Ведомството посочи, че арменската страна е извършила провокационни действия на освободените територии на Азербайджан, съпровождащи се с нарушение на прекратяването на огъня.

Руските миротворчески сили пристигнаха в столицата на Нагорни Карабах

Въоръжените сили на Азербайджан са взели адекватни ответни мерки и сега режимът на прекратяване на огъня се спазва, поясни азербайджанското ведомство.

 

2684 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
HTS 6te umre

2020.12.12 | 23:10

3
Iskate da kajete ne azerskata armiq a turskite reptili ot HTS nail
Kotkite vs mi6kite xaa

2020.12.12 | 23:08

2
Kotkite vs mi6kite clashes still ongoing

2020.12.12 | 21:16

1
50 мегатона няма ли да свършат работа?

Добави коментар

Водещи новини