Иран започна изпитания на ваксината си срещу COVID-19

  • 09 декември 2020 14:41

  • 497
  • 0
Иран започна изпитания на ваксината си срещу COVID-19
© gettyimages

Иран обяви началото на изпитания върху хора на ваксина срещу коронавирус собствено производство, съобщи БТА, позовавайки се на представителя на Организацията за контрол над храните и лекарствата на Ислямската република Киануш Джаханпур.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32999

"Изпитанията върху хора на ваксината срещу коронавирус иранско производство започнаха", заяви Джаханпур и добави: "Тя ще бъде изпитана върху доброволци в рамките на месец".

Броят на жертвите на коронавируса в Иран надхвърли 50 000

По думите на служителя ваксината, която се поставя на два пъти, ще бъде инжектирана на доброволци на възраст от 18 до 50 години, дали отрицателни проби за коронавирус. "След инжекциите ще бъдат проверени техните нива на антитела и имунна реакция", каза Джаханпур.

Миналата седмица иранският здравен министър Саид Намаки изрази надежда, че иранската ваксина срещу коронавируса ще е готова за производство в промишлени мащаби към пролетта на идната година.

Агенция ИРНА съобщи, че още три ваксини срещу коронавирус иранско производство вероятно ще бъдат допуснати за изпитания върху хора към края на януари идната година.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
497 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини