Азербайджан си върна и Лачин, третия окръг, граничещ с Нагорни Карабах

  • 01 декември 2020 09:43

  • 1173
  • 3
Азербайджан си върна и Лачин, третия окръг, граничещ с Нагорни Карабах
© Getty Images/Guliver

Азербайджанската армия съобщи, че се е върнала и в Лачин, третия и последен отстъпен от Армения окръг, граничещ с Нагорни Карабах, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Подразделения на азербайджанската армия навлязоха в окръг Лачин на 1 декември", съобщи азербайджанското министерство на отбраната.

Лачин е последният от трите окръга, които Армения се задължи да върне на Азербайджан съгласно споразумението за прекратяване на огъня от 9 ноември. Преди това бяха върнати окръг Агдам на 20 ноември и окръг Калбаджар на 25 ноември. Лачин образува буферна зона около самопровъзгласилата се република Нагорни Карабах, в която мнозинството от жителите са арменци.

Азербайджанската армия влезе в района на Калбаджар, съседен на Нагорни Карабах

През шестте седмици интензивни боеве с Армения, в които бяха убити няколко хиляди души, Азербайджан си върна и други четири окръга, които също играят роля на буферна зона.

Окръг Лачин се простира по протежение на източната граница на Армения. Известен е най-вече с едноименния коридор, който е единственият път, свързващ Нагорни Карабах с Армения и сега се охранява от руски мироопазващи сили с численост 2000 войници.
 

Novini.bg
1173 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Вагинир

2021.04.23 | 22:02

3
РУСКИТЕ МИРОТВОРЦИ СА В ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ ВЕЧЕ 150ГОДИНИ И ПОЖИЗНЕНИЯТ НИ СКЪП КРЕМЪЛСКИ ВОЖД Е КАЗАЛ,ЧЕ ЩЕ ОСВОБОЖДАВА ЗАДУНАЙСКАЯ ДОООО...ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН,А ТО Я ИМА,Я НЯМА ЕДИН ФАЙТОН БЪЛГАРИ-ДРУГОТО Е РУСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ...ПАТРИОТКАТА СЛАВКА,БИЕЩИТЕ СЕ В ГЪРДИТЕ РУСКИ АГЕНТИ,МИХАЙЛОВГРАДСКОТО ГЮБРЕ И ТЕМ ПОДОБНИ РУМЕНИ ПРЕЦЕДЕНТИДАЛИ НЯМА РОСТАЦИ ТАМ,РОСТАЦИТЕ МИСЛЯТ,ЧЕ ЩО ХВЪРЧИ ВСЕ СЕ ЯДЕ -РОСТАЦИТЕ ЯДАТ ВСИЧКО...ИЗКЛЬОПАХА КРИМ СЕГА ТОЧАТ ЛИГИ ЗА УКРАЙНА,УТРЕ ЗА ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА...ПОЖИЗНЕНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ ИМ Я ОБЕЩАЛ,ПЪК ПОСЛЕ...ОСТАНАЛИТЕ ГАЛАКТИКИ...АПЕТИТА ИДВА С ЯДЕНЕТО,ЗАЯВИ ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ ПУТЬОВИ СИЛИ СА ЛИКВИДИРАЛИ 83 ТЕРОРИСТИ ОТ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ"ЯХААБИБИЯ АМАНЪМА АХАН БЕГ" И 338 ОТ БОЛНИЦА"АЛЛАХ ДА НИ ПАЗИ ОТ РОСТАЦИТЕ,ОТ БОЛЕСТИТЕ САМИ ЩЕ СЕ ПАЗИМ" ПОЖИЗНЕНИЯТ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ Е НАГРАДИЛ КОЛЯЧИТЕ ОТ ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ С МЕДАЛ ОТ КРАТУНА.ПО-ЛОШО ОТ РОСТАК ЗА ВРАГ Е РОСТАК ЗА ПРИЯТЕЛ,А ИМАШ ЛИ РОСТАК ЗА ОВОБОДИТЕЛ СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ЗАДУНАЙСКИ КРЕПОСТЕН СЕЛЯНИН С РОСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ... ПОНЬЯЛ БЛЯД БЕЗРОДНЫ-СУКА ЙОБАНА В РОД ТЫ...Ако американските и английски идиоти,не бяха затрупали ГЕРМАНИЯ с бомби,империята на ЗЛОТО щеше да празнува на п€ткин ден...ПАБЕДА БУДЬЕТ ЗА НАМИ-МЕРЦЕДЕСИ ДЛЬЯ ВАМИ!!!...
Васо Сръбския

2020.12.01 | 10:41

1
направо ме е яд как Русия се провали и не успя да помогне на братска Армения
Rrrr

2020.12.01 | 14:10

2
от къде на къде аменците са ти братя бре малоумник

Добави коментар

Водещи новини