Най-малко 19 проирански бойци са убити при при въздушни удари в Източна Сирия

  • 26 ноември 2020 21:52

  • 1675
  • 1
Най-малко 19 проирански бойци са убити при при въздушни удари в Източна Сирия
© gettyimages

Най-малко 19 чуждестранни бойци от проиранска милиция са убити при въздушни удари срещу позициите им в Източна Сирия, съобщи днес Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от БТА.

Извършените призори удари срещу позиции в провинция Дейр аз Зур, близо до границата с Ирак, са изпълнени "вероятно" от израелски изтребители, посочва правозащитната организация. Убитите бойци са "от пакистански произход", уточни директорът на Центъра Рами Абдел Рахман, който разполага с голяма мрежа от източници в Сирия.

Сирия заяви, че израелската армия е нанесла въздушен удар по покрайнини на Дамаск

Това е третото подобно нападение за по-малко от седмица, приписвано от правозащитната организация на еврейската държава, която рядко потвърждава своите удари в Сирия.

Ударите са извършени в околностите на Букамел, град съвсем близо до границата с Ирак, според данни на НПО. От началото на сирийския конфликт през 2011 г., Израел извърши стотици нападения срещу силите на сирийския режим, но също така и срещу тези на неговите съюзници - Иран и ливанската Хизбула.

Постоянният представител на Израел в ООН призова тази седмица в писмо до Съвета за сигурност за "незабавни действия за изтегляне на иранските сили от сирийска територия".

Мая Йорданова
1675 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.11.26 | 22:04

1
Още жертви умряли с КОВИД.

Добави коментар

Водещи новини