Иран затвори магазини и предприятия и забрани пътуванията между големите градове

21 ноември 2020 20:21

Иран затвори магазини и предприятия и забрани пътуванията между големите градове
© Getty Images
1200 0

Иранските власти днес затвориха магазини и предприятия и забраниха пътуванията между големите градове, включително до и от столицата Техеран, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22702

През последните пет дни Иран регистрира по повече от 430 смъртни случая, свързани с Ковид-19.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в страната вече е над 841 хиляди, след като през последното денонощие са били установени малко под 13 хиляди нови заразени, съобщи днес иранското министерство на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

Заведенията и моловете в Сърбия затварят в 18.00 ч.

Говорителката на ведомството Сима Садат Лари каза, че за изминалите 24 часа са починали 431 пациенти с Ковид-19 и с тях общият брой на починалите смъртните случаи в Иран, свързани с причиняваното от новия коронавирус заболяване, е достигнал 44 327. Най-много смъртни случаи на хора с Ковид-19 - 485 - е имало на 16 ноември. Възстановилите се от заразата иранци са 596 136.

Иран е далеч най-тежко засегнатата от пандемията държава в Близкия изток.

Новите ограничителни мерки включват затваряне на повечето предприятия, магазини, търговски центрове и ресторанти в големи градове като Машхад, Исфаган и Шираз, съобщи АП. В Техеран и околностите на затваряне подлежат 70 на сто от предприятията и търговските обекти; в столицата се затварят училищата и учениците преминават на онлайн обучение. Иранските власти са определили като огнища на зараза близо 160 големи и малки населени места, където има висок процент на положителни тестове.

Президентът Хасан Рохани прикани днес по държавната телевизия хората да спазват ограничителните мерки, за да помогнат "да намалеят смъртните случаи". Той обеща правителството да отпуска парични помощи в продължение на четири месеца на 30 милиона иранци с ниски доходи.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22702

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1200 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини