Махмуд Абас призова Джо Байдън да засили отношенията между САЩ и палестинците

  • 08 ноември 2020 15:58

  • 315
  • 0
Махмуд Абас призова Джо Байдън да засили отношенията между САЩ и палестинците
© Getty Images/Guliver (архив)

Палестинският президент Махмуд Абас поздрави днес избрания за президент на САЩ Джо Байдън с победата му на американските президентски избори, предаде Франс прес.

Абас призова Байдън да засили отношенията между Съединените щати и палестинците.

Анкара: Изходът от изборите в САЩ не променя нищо за Турция

"Президентът Абас няма търпение да работи заедно с избрания президент Джо Байдън и правителството му за засилване на отношенията с цел гарантиране на свобода, независимост, справедливост и достойнство за палестинския народ", се казва в комюнике, разпространено от палестинските власти на Западния бряг.

През последните години американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския възприе политика, доста благоприятна по отношение на Израел, което накара палестинците да преустановят отношенията си с Вашингтон, отбелязва Франс прес.

По време на управлението на Тръмп Съединените щати признаха Ерусалим за столица на Израел и заявиха, че еврейските селища на Западния бряг, окупиран от Израел, не противоречат на международното право.

Правителството на Тръмп освен това затвори американското консулство в Източен Ерусалим, прекрати помощите за палестинците и спря да предоставя средства на службата на ООН за палестинските бежанци.

Ердоган: "Мирният план" на Тръмп за Близкия изток е празна мечта

Планът на Тръмп за мир в Близкия изток, предвиждащ анексия на части от Западния бряг от Израел и създаването на палестинска държава на по-малка територия, бе разкритикуван от палестинското ръководство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини