МОСАД докарал китайска ваксина в Израел

Служители на МОСАД (израелското разузнаване) са докарали китайска ваксина срещу коронавирусната инфекция в нашата страна, написа базираният в Ерусалим сайт N12/"Мако".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15635

Според информацията на изданието образците са били необходими на специалисти в еврейската държава за сравнение с тяхна разработка. "Образците са пристигнали в Израел преди няколко седмици", допълни цитираната медия.

Сайтът не разкри нито количеството, нито вида на препарата, докаран в Израел. Изданието посочи, че в Китай ваксини срещу коронавирусната инфекция са били разработени от експерти в концерна Sinovac (с централа в Пекин) и институтите по вирусология в Пекин и Ухан. Азиатската държава по-рано е изразила готовността си за продажба на препаратите на заинтересованите страни. Китай обаче изрично е подчертал, че ваксините не са преминали всички необходими тестове.

Междувременно специализиран институт в Израел вчера е обявил за начало на изпитания на местната ваксина. "На този етап ние разполагаме с 25 000 дози от средството за имунизация и тестовете ще стартират на 1 ноември. Първоначално предвиждаме да инжектираме двама пациенти на възраст между 18 и 65 години. В зависимост от това как човешките организми ще реагират на препарата ние ще решим дали да продължаваме с опитите или не", са заявили учените.

Бразилски институт ще внася китайска ваксина срещу КОВИД-19

"Планираме да започнем втория етап през декември и в него да участват около 960 души. Тогава смятаме да установим необходимата доза, ефикасността и евентуални странични ефекти", са казали още експертите.

По думите на учените третият и най-масов етап от тестовете е бил насрочен за април. "Тогава очакваме да дадем дози на 30 000 доброволци. Ако всичко премине успешно, ще пуснем ваксината в масово обращение", са заявили те.

Израелската ваксина е била наречена Brilife (от "бри" – първата част на думата на иврит "бриут", означаваща "здраве", ИЛ - първата и последната букви на името Израел и “Life" - "живот" на английски).

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15635

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет