Аятолах Хаменей препоръча на иранските власти приоритетно да пазят здравето на хората

Върховният духовен водач на Иран прикани днес властите да поставят общественото здраве над всички други опасения за икономиката и сигурността заради тревожното силното разпространение на коронавируса в ислямската република, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15828

Тази седмица общият брой на починалите от COVID-19 в Иран надхвърли 32 000, а само за последните 24 часа битката с новия коронавирус в страната са изгубили 335 души. Правителството се въздържа да налага пълно блокиране на обществения живот, за да не навреди още повече на икономиката, която е тежко засегната от строгите санкции на САЩ.

На заседание на иранската комисия за борба с коронавируса аятолах Али Хаменей каза, че "основният приоритет при вземането на решения е здравето на хората". По думите му всички организации, "независимо от останалите съображения", трябва стриктно да следват указанията на здравното министерство.

Над 30 000 са починалите от коронавирус в Иран

В понеделник Иран регистрира рекорден брой починали за едно денонощие. Здравните власти обаче твърдят, че действителният брой на починалите е два и половина пъти по-голям.
 

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15828

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет