Подробности за драмата в Грузия

Медии са публикували подробности около драмата със заложници в западния грузински град Зугдиди.

Местният телевизионен канал "Мтавари" е цитирал освободен от престъпника възрастен мъж. "Извършителят е един. Той държи в ръката си граната без предпазител и тя може да експлодира всеки момент. Мъжът е въоръжен и с автомат", е разказал той.

Заложническа драма в грузинска банка

Според излезлия от банковия клон човек престъпникът му е казал да предаде неговите искания. "Той иска да получи 500 000 щатски долара и да напусне безпрепятствено Грузия", е посочил пенсионерът.

От силите на реда са заявили, че не са могли да установят контакт  с виновника за напрежението в центъра на града с около 40-хилядно население.

"По наши сведения заложниците са 19. Сигналът за извънредната ситуация е бил подаден в 14 часа и 21 минути (13 и 21 българско време). Служител в офиса е натиснал паникбутона", е казал говорител на МВР, цитиран от РИА Новости.

Работеща в клона на централната банка на Грузия е посочила, че в началото на заложническата драма в сградата е имало 59 души. "Аз и още няколко клиенти и колеги успяхме да се качим на покрива и да бъдем евакуирани с помощта на полицията", е разказала жената.

Междувременно кметът на Тбилиси от 2005 г. до  2013 г. Гиги Угулава е предложил той да влезе в сградата, а въоръженият мъж да освободи всички заложници, съобщи Спутник Грузия.

 

 

 


 

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет