Огромен брой заразени с COVID-19 в Израел

Над една четвърт от тестваните за новия коронавирус ултраортодоксални евреи в Израел са дали положителна проба, предаде ДПА, като се позова на израелското министерство на здравеопазването.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13961

Около 12 процента от 9-те милиона жители на страната са представители на тази общност, сочат данни на Израелския институт за демокрация. Положителна проба са дали между 25 и 33 на сто от тестваните за коронавируса ултраортодоксални евреи.

Голям е делът на заразените и при арабското малцинство. Представителите на тази общност, подобно на ултраортодоксалните евреи, живеят на големи семейства и често участват в масови прояви като молитви в нарушение на противоепидемичните мерки, предава БТА.

Очаква се броят на случаите на коронавирус в Израел да се увеличи след струпването на много хора за молитва в понеделник по случай Йом Кипур (Деня на изкуплението) - най-свещения ден в еврейския календар.

Към днешна дата броят на тежко болните от Ковид-19 в страната е над 800. Експерти предупреждават, че израелската здравна система е пред колапс. Миналата седмица в Израел бяха регистрирани рекордните за едно денонощие близо 8500 нови случая. Общият брой на регистрираните заразени в страната доближава 240 000, 1547 от които са починали.

На този фон безработните в Израел вече са над 900 000. Близо 180 000 души са се регистрирали на трудовата борса, откакто този месец бе въведена втората национална карантина от началото на пандемията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13961

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет