Иран призна: Мадуро ни плаща петрола с тонове златни кюлчета

  • 29 септември 2020 13:57

  • 1686
  • 4
Иран призна: Мадуро ни плаща петрола с тонове златни кюлчета
© Pixabay

Иран и Венецуела вече не крият своите приятелски взаимоотношения в сферата на политиката, икономиката и въоръжаването. И това, което само доскоро се разпространяваше като слух, бе потвърдено от Техеран, а именно, че иранският петрол, който се доставя до Венецуела, бива заплащан от Николас Мадуро чрез самолети, изпълнени с тонове златни кюлчета. Новината бе оповестена от началника на Ислямската революционна гвардия на Иран Яхуа Сафави.

,,Ние даваме петрол на Венецуела, а те в замяна ни изпращат самолети със злато, тъй като считаме, че по въздушен път е по-безопасно'', обясни Сафави по време на военна церемония.

Президентът на Венецуела нарече САЩ заплаха за световния мир

Високопоставеният военен призна, че взаимоотношенията между двете страни няма да се ограничат единствено до размяната на петрол и злато, но също така и до обмяна на опит в областта на "свещената война".

Венецуелците са комунисти, които воюват срещу американците, поради което ние им оказваме подкрепа и в сферата на софтуера, за да ги научим как да отблъскват външни кибератаки, подчерта той.

В заключение Сафави посочи, че Иран правят всичко възможно, за да укрепят допълнително своята отбрана срещу враговете им, каквито са "американците и ционистите".

Последвайте канала на

Novini.bg
1686 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ДМ

2020.09.29 | 14:13

1
Венецуела една от държавите с най-много петролни залежи и то лесно достъпни да купува петрол!!! До къде я докараха, нямам представа защо е така, но е странно.
EM

2020.09.29 | 21:37

4
Какво е странно?! Обикновен комунизъм!
Бай Тошо

2020.09.29 | 15:45

2
Петролната им индустрия се ръководи от генерал. И у нас един "генерал" неистово драпа да ни натрапи подобни свои колеги да ни управляват.
!!!

2020.09.29 | 16:24

3
Браво на мадурко! Венсеремос!

Добави коментар

Водещи новини