Израел ще въведе по-строги ограничителни мерки заради ръста на заразени с COVID-19

  • 24 септември 2020 13:21

  • 405
  • 0
Израел ще въведе по-строги ограничителни мерки заради ръста на заразени с COVID-19
© Getty Images (архив)

Правителството на Израел реши да затегне въведените преди близо седмица карантинни мерки заради продължаващото нарастване на броя на новите заразени с коронавируса, предадоха Франс прес и ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

От утре в 11 ч. по Гринуич за две седмици ще бъдат затворени синагогите, освен за празнуването на Йом Кипур в неделя вечерта и понеделник, и само отраслите от първостепенно значение ще продължат да работят. Демонстрациите и молитвите на открито ще са ограничени до 20 души и на не повече от 1 км от дома на съответния човек. Общественият транспорт ще се движи на по-голям интервал. Професионалните спортни събития се прекратяват, освен международните.

Израел съобщи за рекорден брой заразени за ден от COVID-19

Необходимо е тези мерки да бъдат утвърдени от парламента по-късно днес. Властите трябва да се произнесат и за затварянето на международното летище "Бен Гурион" в Тел Авив, цитира БТА.

Израел е една от страните с най-голям дневен ръст на заразените с коронавируса в последните седмици. Вчера бяха потвърдени 6808 нови случая - почти колкото регистрирания ден по-рано рекорд от 6950.

Критиците на премиера Бенямин Нетаняху го обвиниха, че затяга рестрикциите, за да отслаби ежеседмичните протести пред дома му в Ерусалим, на които се изразява недоволство и срещу предприетите от него мерки срещу епидемията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини