Експлозията в Ливан е била в оръжеен склад на Хизбула

Експлозия разтърси днес село Айн Кана в Южен Ливан и в небето се издигнаха стълбове тъмен дим от избухналия пожар, съобщи БТА, позовавайки се на Ройтерс.

 

Ранени са няколко души, предадоха силите за сигурност. АП съобщи, че експлозията е разтърсила крепост на групировката Хизбула, но причината засега не е известна. Айн Кана е близо до пристанищния град Сидон. Представител на Хизбула потвърди, че е имало експлозия, но не даде повече подробности, а членове на групировката направиха кордон около района на взрива.

Експлозия избухна в ливанско село, крепост на Хизбула

Местната телевизия "Ал Джадийд" съобщи, че по първоначална информация експлозията е избухнала в къща, принадлежаща на Хизбула. Айн Кана е в района Иклим ат Туфах, на около 50 километра южно от Бейрут. Селото е преден пост на шиитската партия Хизбула и нейната въоръжена милиция в Южен Ливан, предаде ТАСС като цитира ливанския телевизионен канал ОТВ.
Районът е отцепен от полицаи и войници.

Свидетел разказа, че е бил близо до селото и е усетил как земята се тресе, предаде Ройтерс. Кадри, разпространени от "Ал Джадийд", показаха разрушени сгради. Малко по-късно силите за сигурност съобщиха, че експлозията е избухнала в оръжеен склад на Хизбула и е причинена от техническа грешка, предаде Ройтерс.

Коментари

  1. 2020.09.23 | 03:58
    техническа грешка е че проследен джихадист се е озовал с телефона си в склада а някой муе използвал телефона ка то обикновен GPS фнимафайте с техниката ТОВАРИЩИ и ощи джихадисти от хамас ЧИ ТРЯС
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет