Мишел Аун: Без правителство Ливан се е запътил към ада

Президентът на Ливан Мишел Аун предупреди, че ако страната скоро не се сдобие с ново правителство, тя ще се запъти към ада, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"При втвърдяването на позициите изглежда не се очертава решение, защото всички предложени решения предполагат да има печеливши и губещи", заяви Аун и добави, че при липса на споразумение за сформиране на нов кабинет, Ливан ще се запъти към ада.

Живот под руините на Бейрут?

Срокът от 15 дни за съставяне на правителство, който беше поставен по време на визитата на френския президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на в Бейрут на 1 септември, вече е изтекъл. Опитите на номинирания за премиер Мустафа Адиб да сформира правителство се сблъскват с неотстъпчивостта на председателя шиит на парламента Набих Бери и съюзниците му от подкрепяното от Иран движение Хизбула, които настояват министерството на финансите да се ръководи от шиит.

Аун призова за премахването на разпределянето на министерства по верски признак.

"Конституцията не изисква да се дава министерство на дадена религиозна група", посочи Аун. Мустафа Адиб иска министрите му да са квалифицирани експерти, без значение какво е вероизповеданието им.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет