Заразените с коронавирус в ОАЕ са над пет пъти повече в сравнение с миналия месец

  • 10 септември 2020 21:57

  • 556
  • 0
Заразените с коронавирус в ОАЕ са над пет пъти повече в сравнение с миналия месец
© Pixabay

Обединените арабски емирства регистрираха голямо увеличение на случаите на заразяване с коронавирус, предаде Франс прес.

Заразените с вируса са над пет пъти повече в сравнение с миналия месец. Досега през този месец са се заразили 930 души, като до 10 август заразените през миналия месец са били 179.
Това е най-високата стойност за този период през последните четири месеца, заяви Фарида ал Хосани, говорителка на здравните власти на ОАЕ.

"Тези, които не спазват превантивните мерки, независимо дали са отделни хора, магазини или ресторанти, ще бъдат държани отговорни", каза тя.

Хосани съобщи, че 12 процента от заразените този месец са хора, дошли от чужбина. Останалите са се заразили с вируса на семейни събития, на работното място или при други събирания. "Сред тях са както щастливи събития като сватби и годежи, така и погребения", изтъкна говорителката.
Голямото увеличение на случаите на заразяване се дължи на неспазването на правилата за социална дистанция и за носене на предпазни маски, каза още Хосани.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
556 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини